Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Πρόγραμμα Αναβάθμισης Δεξιοτήτων και Επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις Ψηφιακές Και Πράσινες Δεξιότητες με επίδομα 1000€

Αντικείμενο της Δράσης

Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 200 ωρών σε ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Σκοπός Προγράμματος

Σκοπός της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων, για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Περιεχόμενο προγράμματος

  • Θεωρητική κατάρτιση διάρκειας 200 ωρών (35% δια ζώσης εκπαίδευση και 65% τηλεκατάρτιση, (35% σύγχρονη και 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση)).
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Δικαίωμα Συμμετοχής – Ωφελούμενοι

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι ηλικίας άνω των 18 ετών, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικό Επίδομα

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα 1000€


Αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος www.voucher.gov.gr

Στις 24 Οκτωβρίου έληξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Εφόσον έχεις υποβάλει αίτηση κι έχεις ΚΑΥΑΣ (Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής), συμπλήρωσε την φόρμα προκειμένου να κλείσεις τη θέση σου σε τμήμα κατάρτισης.

Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο